04 september, 2011

Det bästa

Går långsamt med den lilla spaden i ena handen och hinken i den andra. Känner sommarljumma vindar trots att det redan gått fyra dagar in i första höstmånaden. Ser hur färgerna i rabatten är på väg att bytas ut mot sepiatoner. Ett grässtrå sticker upp mellan astilbens flikiga blad och jag sätter mig ner på knä för att rensa bort ogräset.

Till höger växer chokladblomman och jag lutar mig över den och känner den milda kakaodoften i näsan. Ler för mig själv och reser mig upp för att promenera vidare i trädgården. Floxen lite längre bort sprider sin sjungande söta doft i luften och gömmer inte några hemligheter. Lavendeln har blommat över men delar gärna med sig av en kvist där de aromatiska oljorna har sitt gömsle i små avlånga blad längs stjälken.

Getingarna flyger i äppelträden. När sommaren är slut kalasar de på den finaste frukten. Rödkindade väntar äpplena på att skördas. Dagens sol ger extra sötma som smakar ända in i julmånaden. Sträcker upp en hand och plockar den största och rödaste frukten. Biter genom skalet och känner hur saften rinner i mungipan och ner över hakan.


5 kommentarer:

  1. Jag som är helt ointresserad av trädgården blir plötsligt sugen att strosa i den och känna alla dofter...

    SvaraRadera
  2. Fridfullt, vackert fyllt av doft och smak.

    SvaraRadera
  3. Det bästa i livet kan inte beskrivas bättre än så här. Och rödkindade äpplen är briljant!

    SvaraRadera