14 september, 2011

Att vägleda

Den buttra, gnälliga tonåringen som ägnat de senaste åren till att markera sin frigörelseprocess har under ett par månader förändrat sin attityd. Plötsligt en dag går det att föra en diskussion utan att anklagelser eller personliga ifrågasättande sänker samtalsklimatet under nollpunkten.

Sambandet med den privata övningskörningen, den så kallade mängdträningen, är konstaterat men frågan kvarstår om tonåringen aktivt bestämt att vara tillmötesgående under körsessionerna eller om det är en biologisk mognadsprocess som skulle inträffat runt 18-årsdagen i alla fall.

För föräldern är det en fantastisk upplevelse att få vägleda sitt barn, ge råd och anvisningar utan att det uppfattas som tjat. Den allra mest glädjande insikten är att tonåringen ju faktiskt är mogen att själv ge sig ut, inte bara i trafiken utan också i livet.

2 kommentarer:

  1. Svar: så kan man få tolka det. Jag tänkte mig att mementot var att huvudpersonen blev hänvisad till sig själv av självaste Google.

    SvaraRadera
  2. Mittenpartiet känns som om det är taget ur en lärobok. Missförstå mig inte, det känns för mig som om du gör det medvetet.

    Tonåringen som håller på att bli vuxen, kommer ihåg hur det var, trots att det är måååånga år sen :-).

    SvaraRadera