29 mars, 2011

Att vägra

Två dagar efter månadsskiftet hade Sari fortfarande inte uppdaterat sin projektmodul och vid konfrontationen påstod hon att hon hade glömt. Det hade varit samma problem månaden innan, men då menade hon att eftersom ingen hade sagt till henne så hade hon inte uppfattat att det var tvunget att göras.

Det var inte så att Sari vägrade ta på sig uppgifter. Hon gjorde det bara så besvärligt för den som behövde hennes hjälp att alla drog sig för att be henne. Det var en strategi som hon hade utvecklat för att inte bli inblandad om hon inte var tvungen. Att jobba i team var inte Saris grej, förstod snart den som försökte få henne delaktig i projektet. Läget började bli akut, snart ville ingen av de andra ha med henne att göra. Att få henne i sin del av projektet innebar ofelbart merarbete. Dels gick det åt tid att kontrollera vad som inte hade blivit gjort och sedan när en deadline närmade sig fick de andra i gruppen hjälpa till med det som Sari borde ha hunnit färdigställa.

I nästa projekt som skulle startas efter sommaren fick de allt se till att strukturera om gruppen. Ingen skulle acceptera att ha Sari med en gång till.

3 kommentarer:

  1. Trovärdig karaktärsbeskrivning. Saknar bara litet action på slutet.

    SvaraRadera
  2. Sari har fått nog. Sari ska ha semester. Sari ligger annars illa till. Håller på Sari. Bra skrivet, älskar projektmodulen!

    SvaraRadera