10 april, 2010

Det bästa som hänt de senaste 100 dagarna

Hundra dagar in på det nya året har många bra saker hänt. Nya prylar och kläder har handlats, det känns bra att kunna shoppa utan att behöva fundera på om pengarna ska räcka till. Nya kollegor har gjort att jobbet nu känns riktigt inspererande och det är med en glädje i stället för pliktkänsla jag stämplar in på morgnarna nu. Nöjd på jobbet gör avslappnad fritid och vintern som varit så fin och vacker har gett många höjdpunkter men något av det bästa måste ändå vara när snön smälte och vårblommorna stod där i knopp, redo att slå ut.

Känslorna som strömmar genom kroppen när blommorna öppnar sig är lika milda och sköna som när ditt barns leende riktas mot dig. De varma strålarna från solen tävlar med den varma ömhet som spirar när familjen sitter tillsammans och träffar gemenskapens kärna. Det bästa är att vi är tillsammans.

Det bästa som hänt de senaste hundra dagarna händer nu. Efter alla år har livet blivit så enkelt att det är i stunden livet är som bäst. Även i konflikter med familjen, i problem med jobbet eller när saker går sönder och inte fungerar som de ska är det inte svårt att stanna upp och tänka att det är så här det är.

Jag vill ha ett liv som går på räls. Min högsta önskan är att få gå en jämn och slät väg utan motgångar, men faktum är accepterat och då är det inte längre så svårt att ta sig genom en kämpig dag. I morgon skiner solen igen.

4 kommentarer:

  1. Så rätt att det är i stunden livet är som bäst. Men ett liv på räls? Hinner man ens lägga märke till livet då? Jag önskar ett liv på en solig skogsstig! ;-)

    SvaraRadera
  2. Hoppfullt slut som gjorde mig glad

    SvaraRadera
  3. Tror nog att livet sprätter åt olika håll fast det går på räls. Förstår vart du vill komma. Känns som om du beskriver 100 bra dagar :)

    SvaraRadera