06 april, 2011

Statistik

Statistik kan man verkligen få anledning att hata om man arbetar på ett företags kontor. Hata så innerligt att den anrika statliga inrättningen SCB kommer att uttalas Sadistiska CentralByrån eftersom de ständigt skickar ut sina förfrågningar om orderingång och resultat och antal anställda och lagernivåer och investeringsbehov och utländska dotterbolag och omsättning och efterfrågan och marginalprocenter och så vidare i en aldrig sinande ström av nya aspekter att mäta samhällets förändring med.

Ilskan över deras datainsamlingar mildras inte med den på senare tid tillkomna slutfrågan i deras webbaserade enkäter; Hur lång tid tog det att svara på frågorna? Tyvärr ligger en inmatningsmask i rutan som bara tillåter klienten att ange siffror, det självklara svaret skulle annars bli: för lång tid.

6 kommentarer:

 1. slutet kan jag inte annat än instämma med...

  SvaraRadera
 2. Oh yes, har en kollega som jag alltid fick täcka för och säga att hon inte var inne när de ringde. Och som de ringde också. Som om man inte hade viktigare saker för sig.

  SvaraRadera
 3. låter inte det minsta roligt...men det är nog av just den anledningen som rutan inte får fyllas i hur som helst....

  SvaraRadera
 4. SCB känner man ju till...
  Jag antar att för lång tid översätts minst dubbel så lång tid som det faktiskt tagit. :)

  SvaraRadera
 5. Perfekt avslutning! För några år sedan kändes det ju lite kul att få vara med i en undersökning, nästan lite viktigt sådär, nu är det precis som du beskriver, mest plågsamt.

  SvaraRadera